WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa KÜTÜPHANE GENEL BİLGİLER İSRAİL'İ TANIYALIM

İSRAİL'İ TANIYALIM

e-Posta Yazdır PDF

HABERSHOW ÖZEL - İsrail'de Türk yardım gemisine yapılan saldırı sonrası akıllara hemen "İsrail'le Savaş"ı getirdi. İnternette en çok aranan İsrail Ordusunun kaç askeri olduğu.

İsrail'de yaşanan "vahşet" sonrası halk tedirgin. Türk Ordusu'nun İsrail'le savaşa girme ihtimalini pas geçmeyen halkımız internette sabah saatlerinden bu yana İsrail Ordusu'yla ilgili araştırma yapıyor.

Bu bilgileri sizin için derledik.

KAÇ ASKERLERİ VAR?

İsrail ordusunda aktfi olarak görevli asker sayısı yaklaşık 168,000 kişidir. Bu askerlere ilaveten 408,000 kişiden oluşan bir yedek ordu da vardır. İsrailde 18 yaşına gelen gençler askerlik hizmeti ile yükümlü. Erkekler 3 sene kadınlar ise 2 sene askerlik hizmetinde bulunuyor.

İSRAİL'DE HÜKÜMET VE SİLAHLI KUVVETLERİN YAPILANDIRMA BİÇİMİ

 Yahudilerin 1907 yılında Filistin’e göç etmeye başladıkları tarihten itibaren Siyonizm, militarizm ve şiddet politikası yürütmüş bulunuyor. Örneğin 1907 yılında Siyonist hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda Yafa’da ahitleşen 10 Siyonist Yahudi “Parjivura” grubunu oluşturma kararını verdiler. Onlar “Yahudiler, kan ve ateşle yok edildiği gibi kan ve ateşle yeniden kıyam edeceklerdir” sloganını bayrak edindiler.

Bu slogan üzerine İsrail ordusu yapılandırılıp takviye edildi. Irkçı İsrail ordusu Yahudilerin Filistin’e göç şartlarını sağlayıp, organize ederek, Yahudi Siyonist topluluğa güç kattı. 5 milyon nüfuslu İsrail’in 645 bini askerler oluşuyor. 141 bini asker, 504 bini de yedek askeri güçtür. 135 bin Yahudi ise milis güç olarak askeri eğitimden geçirilmiştir. İsrail’in militarist ve askeri potansiyeli bu ırkçı ve işgalci rejimin bekâsının garantisi sayılıyor. İsrail rejiminin kuruluşundan önce milis ve silahlı Yahudi çeteler, Filistinlilere karşı koymak ve Filistin’in sivil halkı ve köylülere saldırmak için, örgütlendirildiler. Bu Siyonist silahlı çete ve terör timleri örneğin Hagana ve Balmah örgütleri İngiliz ordusunca eğitilip, silahlandırıldı.

Topluluğu tamamen militarist bir toplumdur. Nitekim bütün Yahudiler, askeri hizmet yapma ve askerlik dönemini bitirmek zorundadırlar. Filistin’in siyasi ve askerî açıdan özel bir coğrafi konumu bulunduğu için, İsrail özel ve sıkı disiplinli askeri politikalar izlemektedir. Nitekim Moşe Dayan diyor ki; İsrail’in dış politikası yoktur, savunma politikası vardır. Bunun anlamı şudur ki; askeri ve milli güvenlik hedefleri, dış politika hedeflerinden önce gelir, ve bu süreç İsrail’in bekâ stratejisini oluşturmaktadır. Demokratik ve normal dünya ülkelerinde, milli strateji, askeri stratejileri denetlemektedir. Askeri plan ve harekat ise, Genel milli stratejinin bir bölümü sayılıyor. Fakat bu demokratik süreç İsrail yapısına uymuyor. Çünkü çeşitli etkenlerden dolayı İsrail’de askeri strateji milli stratejiyi etkileyip, karmaşık bir düzenin oluşmasına, büyük bir askeri stratejinin İsrail’in siyasi, toplumsal ve yönetim yapısını etkileyip, denetim altına almasına sebep olmaktadır.

İsrail’de yerli halkın bulunmaması, göçmen bir toplumun oluşturulmuş olması, toprak hakimiyetinin yasal ve meşru olmaması, yok olma korkusu, stratejik derinliğin bulunmaması, Yahudi insan gücünün Arap insan gücünün karşısında yetersiz kalması, askerlerin İsrail politikalarını sevk ve idare etmesi gibi faktörler, İsrail toplumu ve siyasi yapılanması ve de doktrinine tekelci askeri stratejinin egemen olmasına sebep olmuş bulunuyor.

Irkçı İsrail’in Askeri ve Silah Yetenekleri:

A-    İsrail savunma bakanlığı: Bu bakanlık deniz, hava ve kara kuvvetleri komutanlığının yapılandırılması, sevk ve idare edilmesi, personel istihdamı, emeklilik işleri, savaş yaralıları bakımı ve destek politikalarını sevk ve idare etmektedir. Bu bakanlığın Gednah adlı dairesi; 14 ila 18 yaşındaki kız ve erkek milis güçleri eğitiyor. 5 milyonluk İsrail nüfusunun 654 bini asker, 135 bini milis güçlerdir. Asker ve milis güçler, askeri kod, kışla ve eğitim dönemine tabii tutulmaktadırlar.

B-    Silahlı kuvvetlerin teşkilatı ve Teçhizatı: İsrail genel kurmay başkanlığı; İsrail’in silahlı kuvvetleri komutanlıklarını koordine eder. Elbette Irkçı İsrail’in hava, deniz ve kara kuvvetleri bizzat insiyatif kullanma hakkına sahiptir. İsrail genel kurmay başkanlığı iki genel bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerden biri koordinasyon merkezi ve diğeri de organizasyonel ve operasyon komutanlığı olan icraî merkezden oluşmaktadır. Genel kurmay başkanı ise İsrail askeri gücünün zirvesinde bulunuyor. Kurmaylık merkezi, genel kurmaylık, lojestik ve destek, insan gücü ve istihbarat işlerini koordine eder. İcra merkezi, komutanlık, askeri rütbe, irtibat subayı, kadın asker kolu, Haham askerler ve genel askeri savcılığı kapsıyor.

C-    Askeri komutanlık; Irkçı İsrail ordusunun 7 kurmay komutanlığı vardır. Bu komutanlıkların üçü, kuzey, orta ve güney bölge komutanlığı ve 4 komutanlıksa operasyonel olmayan komutanlıklardır. İsrail’in Kuzey komutanlık merkezi, Elcelil bölgesi Lübnan sınırları, Suriye ve Ürdün sınırlarını denetliyor. Orta bölge komutanlığı; İsrail denen gasbedilmiş Filistin topraklarının merkezi bölgesiyle işgal altındaki Batı Şeria bölgesini denetim altında tutuyor. Güney komutanlığı, İsrail’in güneyindeki güney bölgelerde yerleşik operasyon güçleriyle idari güçlerin koordinasyon yetkisine sahiptir. Her komutanlık kurmaylık merkeziyle yakın işbirliğini sürdürüyor. Askeri personel yetiştirme işleri, milli güvenlik fakültesi, ortak komutanlık ve kurmaylık kolları fakültesi, askeri ve sivil personel ve güçlerin eğitimini üstlenmiş bulunuyor.

İsrail’in silahlı kuvvetler komutanlıkları


1-     Kara kuvvetleri komutanlığı:

2000 yılı araştırmalarına göre, İsrail kara kuvvetler komutanlığının, insan gücü, birimleri, techizatı şu şekilde sınıflandırılabilir:

İnsan Gücü:

İsrail kara kuvvetlerinin insan gücü, 499 bin kişidir. Bunların 136 bini de yedek askeri güçtür. Buna ilaveten 7500 asker Nahal Birliği ve 6 bin asker de sınır güvenlik birliği olarak görev yapıyor.

Bu kuvvet komutanlığının birimleri şunlardan oluşmaktadır:

1-     İki ordu: Her bir ordu 3 ila 4 kolordudan oluşuyor. Her bir kolordu ise 15 ila 20 bin askerden oluşuyor.

2-     Zırhlı ve mekanize birliklerden oluşan 12 kolordu

3-     4 bölgesel kolordu

4-     5 bağımsız zırhlı ve mekanize tugayı

5-     Beş paraşütçü ve hava indirme tugayı

Irkçı İsrail’in askeri doktrini, önleyici savaş ilkesi üzerine bina edilip, saldırgan bir strateji izlenmektedir. Bu yüzden Irkçı İsrail savaş stratejisi ve taktiklerini, acil müdahale savaşı başlatıp, öncelikle askeri çatışma insiyatifini ele geçirme, ülke dışı düşmana saldırma doğrultusunda geliştirip, uygulamaktadır. Bu yüzden İsrail ordusunun bel kemiği zırhlı ve mekanize birliklerden oluşmaktadır. Siyonist rejimin operasyona hazır tank sayısı 3895 adettir. İsrail, her yıl Mirkava tankının üretimini arttırmakta ve depolamaktadır. İsrail, “Mirkava 1-2-3” modeli tanklarıyla birlikte M 60 tipi Amerika tanklarıyla da donatılmıştır. İsrail ordusunun personel taşıyan ve istihbarat toplayan zırhlı araç sayısı 5300 adettir. Bu zırhlı ve istihbarat araçları Fezarit, Tagmaşut, Ramta ve Amerika imalı M 113-tipi taşıtlardır. Siyonist rejim ordusunun personel taşıyan zırhlı araçlarından 2800 adetli M-2 ve M-3 tipi askeri taşıtlardır. İsrail’in orta ölçekli ve ağır topları sayısı 1925 adettir. Bu topların kalibresi 120 ila 203 milli metredir. Irkçı İsrail kara kuvvetleri komutanlığının çeşitli füze rampaları, füze sistemi ve hava savunma sistemi vardır. Hava savunma füzeleri, Şarbaral ve Stingeer füze modellerinden oluşuyor.

2-İsrail’in hava kuvvetleri komutanlığı

Siyonist rejimin hava kuvvetleri personel sayısı 86500 kişidir. Bunların 32500’ü askeri görevlerini sürdürüyor ve 45000’i de yedek askeri güçten oluşuyor. İsrail savaş uçaklarının sayısı 742 adettir. Bu uçaklar Ortadoğu’da konuşlandırılan en modern uçaklardır. Bu uçakların çoğu Amerika’dan satın alınmıştır. İsrail pilotları ve hava kuvvetleri teknik personeli yüksek eğitim ve tecrübeye sahiptir. İsrail hava kuvvetlerini Arap ülkeleri hava kuvvetlerine üstün kılan şey, İsrail’in ileri teknoloji ve elektronik savaş teknolojisine sahip olmasıdır.

Irkçı İsrail’in savaş uçakları: Eegle F-15, F-4, F-16, Fantom ve Sky hook tipi uçaklardan oluşmaktadır. Son zamanlarda Kifer lojestik ve askeri taşımacılık uçağı da İsrail’de kullanılıyor. İsrail savaş uçaklarının havadan havaya füze ve roket modelleri, “Sayduinder”, “Esparu” ve Şafrir’den oluşmaktadır. İsrail hava kuvvetleri, Radar karşıtı füzeler ve Lazer güdümlü bombalarla donatılmış bulunuyor. Siyonist rejimin savaş helikopterleriyle casusluk helikopterleri de 253 adettir. İsrail helikopterleri, saldırı Apaçi difender ve lojestik helikopterlerinden oluşmaktadır. İsrail hava kuvvetlerinin 93 adet lojestik ve kargo uçağı ve 136  adet eğitim uçağı vardır. İsrail hava kuvvetleri, ayrıca keşif ve casusluk uçaklarını da hizmete almıştır. Bu uçakların modeli E-2, Boing-707 ve uzaktan kumandalı uçaklardan oluşuyor. İsrail hava savunma sistemi, acil uyarı uçakları, gelişmiş radar sistemi, Huge karadan havaya füze sistemidir. Siyonist rejim 1991 yılındaki birinci Fars körfezi savaşı sırasında Amerika’nın patriyot ve Areu füzelerini de hava savunma sistemine aldı. İsrail 1967 yılında Fransa’nın boykotuna uğradıktan sonra savaş uçaklarını imal etmeye başladı. Londra uluslar arası stratejik etüdler merkezinin raporuna göre, İsrail 600 adet yük-lojestik ve yakıt ikmal tankeri gibi uçaklara sahiptir.

Bu uçaklar 707, C-97 ve C-130 modeli uçaklardan oluşmaktadır. Telaviv stratejik etüdler merkezinin son raporuna göre, İsrail’in her bir skadran’ı 4 adet F-15 ve F-16 uçaklarından oluşmaktadır. Bu birimlerin her biri 3 ton bomba taşıyıp, operasyonlarda kullanabilmektedir. Irkçı İsrail ayrıca, Amerika’yla 5 milyar dolarlık 30 adet uçak alını anlaşması imzalamıştır. Bu uçaklar; F-15 E savaş uçağı, Radar yüksek teknolojisi ve Lanterin uçuş sistemi ve kara hedeflerini tespit sistemiyle donatılan F-16 savaş uçaklarından oluşmaktadır. İsrail ayrıca Amerika teknolojisiyle “genç aslam” adlı bir savaş uçağı imal etmektedir. Bu uçak İsrail hava kuvvetlerinin vurucu timini oluşturuyor. Genç aslan savaş uçağı, Amerika’nın F-16 ve F-18 savaş uçaklarıyla benzer kabiliyetler taşıyor. İsrail’in yüksek operasyon kabiliyeti bulunan diğer savaş uçağı Lavi uçaklarıdır. İsrail Amerika’nın yardımıyla uçaklarının imalatına 2 milyar dolar tahsis etmiş bulunuyor. Irkçı İsrail rejimi ayrıca, uydu sistemine de sahiptir. İsrail Amos ve Ofeg adlı iki casusluk ve askeri uyduyu yörüngeye yerleştirmiş bulunuyor. İsrail’in bu uyduları İran, Irak ve Suriye’yi sürekli tarayıp, bilgi toplamaktadırlar. İsrail’lilerin iddialarına göre İsrail uyduları bu üç hedef ülkede arabaların plaka numaralarını bile tespit edecek güçtedirler.

3-Deniz Kuvvetleri


İsrail’in deniz kuvvetleri personel sayısı 19 bin kişidir. Bunların 9 bini deniz piyade gücünden oluşmaktadır. İsrail deniz kuvvetlerinin 3 denizaltısı İngiliz imalı “Fikrez”den oluşmaktadır. Almanya da, Irkçı İsrail için Dolfin tipi bir deniz altı imal etmiş bulunuyor. İsrail’in ayrıca “Saer-2-3 ve 4” tip savaş gemisi, “Dufura” ve “Diyor” adlı denizden denize fırlatılan füzelerle donatılmış hücumbatları, 11 adet Orta ve küçük ölçekli savaş gemisi vardır. Irkçı İsrail’in deniz kuvvetleri hacim ve sayıca küçük olduğu halde, yüksek teknolojili füzeler, elektronik savaş sistemi ve deniz helikopterleriyle donatılmıştır.

Siyonist rejim mali sorunlardan dolayı, toplarla donatılmış Sear-5 adlı teknelerin ihalesini Amerikan şirketine devretti. Amerika ve Almanya İsrail’i nükleer enerjiyle çalışan ve nükleer başlıklı füzeleri fırlatma kabiliyeti bulunan 3 deniz altıyla donatmış bulunuyor. Bu nükleer deniz altıları Amerika ve Almanya’nın mali  yardımlarıyla imal edilip, füzelerle donatıldı. Irkçı İsrail, nükleer deniz altıları kullanarak Ortadoğu ülkelerinin her bir noktasına sızabilmekte ve operasyon yapabilmektedir. 7200 km’lik bir mesafeyi sessizce katedebilen ve tespiti çok zor olan bu deniz altıları, Ortadoğu ve İslam ülkelerinin her birini nükleer başlıklı füzelerle vurabilirler. Çeşitli ülkelerin araştırma merkezleri ve Türkiye’nin Avrasya stratejik araştırmalar merkezi Asam’ın tespitlerine göre Irkçı İsrail ayrıca en az 200 atom bombası ve değişik nükleer başlıklı füzelerle donatılmış bulunuyor.

KAYNAK : http://www.habershow.com/v4/6249-israil-ordusunun-kac-askeri-ve-nasil-bir-silahli-gucu-var

*********

Ortadoğu'yu kana bulayan İsrail uluslararası alanda yapmış olduğu gizli örgütlenmeler ve ticari, siyasi başarılarını Militarist terörist bir yapı ile kurduğu İsrail Devletinin bekası için kullndığı görülmktedir. Er yada geç, ortadoğuda geniş çaplı bir çatışma çıkması muhtemeldir.

Yukarıdaki haber analizden de anlaşılacağı gibi, sadece askeri güce dayanan, aslında toplum olarak, hatta siyaseten alt yapısı zayıf bir İsrail son dönemde Türkiye'yi hedef seçmiş görünmektedir. Bu günkü yapısı ile Türkiye ile uzun süreli bir mücadele gücü gösteremez. Bunu biliyor. Şımarık çocuklar gibi davranıyor. ABD'nin yanlış politikası Siyonist rejimi şımartıyor. AB İsrailin bu şımarıklığına maşa oluyor. Özellikle zamanında İngiltere'nin İslam dünyasının kucağına bırakıverdiği gayrimeşru zeminde bulunan İsrail yerleşmek için her türlü şerefiszliği kendine meşru görüyor. Binlerce yıl dünya üzerinde çıkardıkları fesat yüzünden rezil olmalarını bu gün masumiyet karinesi gibi sunarak milletlere yaranmaya çalışıyorlar, lakin bunu haketmiyorlar.

Şimdi gelecekte düşman olma ihtimali çok yüksek olan İsrail'i tanıma ve bu konuda bilinçlenme zamanıdır.

Düşmanı tanımak zafer için en önemli koşuldur.

Arap Dünyası ve Türk dünyası ortak düşmanını iyi tanımalı ve gerektiğinde en etkili cevap tek seferde verilmelidir.

Son Güncelleme: Perşembe, 25 Nisan 2024 22:29  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 22:29
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1746647