WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER HAZIRLADIĞIM HABERLERİM CEMAL TÜRKAN USTAYA SON GÖREV

CEMAL TÜRKAN USTAYA SON GÖREV

e-Posta Yazdır PDF

Aşçılık alanında ülkemizin önde gelen isimlerinden olan Cemal Türkan defnedildi.

 

Aşçılık alanında ülkemizin önde gelen isimlerinden olan Cemal Türkan defnedildi.

Bir süre önce geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Cemal Türkan Kuzörendağlı köyü camisinde İkindi namazını mütakip kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Elif Yücetürk, Mengen Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, öğrencileri, AİBÜ çalışanları, Kuzörendağlı Köyü sakinleri ve sevenleri katıldı.

KISA ÖZGEÇMİŞİ

1953 doğumlu olan Türkan 13 yaşında aşçılığa başladı. Ülkemizi ve Bolu’yu yurtdışında başarı ile temsil etti. Birçok ülkede bulunan Türkan özellikle Fransa mutfağını detaylarıyla öğrendi. Fransa’nın üst düzey aşçılık diploması olan B.P. de Cuisine (profesyonel aşçı diploması) sahibi Türkan, ülkesine dönerek çok sevdiği aşçılık mesleğine AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğretim görevlisi olarak hizmet etti. Birçok öğretici ve öğrenci yetiştirdi. Aşçılık alanında yaptığı araştırmaları ve deneyimleri kapsamında, bazıları aşçılık okullarında ders kitabı olarak okutulan 9 kitabı yayınlandı. 81 ilin yöresel yemeklerini araştırıp kayda aldı. Birçok yemek tariflerinin bulunduğu 2 DVD hazırladı. “Dereceli Şurup Yapma” isimli bir buluşa imza attı. Son dönemde birçok ulusal kanalda canlı yayınlarda aşçılık sanatını halka anlatarak mesleğine hizmete devam etti. 1999 yılında AİBÜ bünyesine katılan eski mensubumuz Cemal Türkan evli ve 4 çocuk babasıydı. Cemal Türkan Hocamıza Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

Son Güncelleme: Çarşamba, 24 Nisan 2024 05:56  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 05:56
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1746131

Sıcak Haberler

“Tilkiler vaaz vermeye başladı mı?

Gözünüz tavuklarda olsun…!