WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER SON HABERLER Top tamamen Bakan İsmet Yılmaz'da

Top tamamen Bakan İsmet Yılmaz'da

e-Posta Yazdır PDF

TSK'dan YAŞ marifeti dışında atılan subay ve astsubayların mağduriyetleri halen devam ediyor.

Daha önceki yazılarımda birkaç kez işledim, konuyu.

Son yazımda da, bana gelen duyumlardan yola çıkarak, konuyla ilgili dosyanın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'da olduğunu ifade ettim.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Basın Müşaviri sevgili Bilal Çetin aradı.

Bilal'i Ankara'dan tanırım...

-"Yazdıkların hem doğru, hem değil!" dedi.

-"Nasıl yani?" dedim.

Anlattı:

-"Doğru, TSK'dan atılan ve mağduriyetleri süren subay ve astsubayların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için bir dosya Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'ın masasında. Ama bu dosya Bakan beyin direk ilgilendiği bir alan değil."

-"Peki ama o zaman dosyanın Bekir Bozdağ'ın masasında ne işi var?"

-"Şöyle; parlamento ile ilişkiler bizim Bakanlığımızın görev sahası içinde. Dolayısıyla TBMM'nin Başbakanlığa, Bakanlıklara gönderdiği kanun teklifleri, soru önergeleri bize geldikten sonra ilgili Bakanlıklara gönderiliyor. Bu da böyle bir çalışma."

-"Peki bu çalışma kime ait?"

-"Manisa milletvekili Selçuk Özdağ'ın bu konuda hazırladığı kanun teklifi var. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'ın masasında olan dosya buydu. Biz de bu kanun teklifini Milli Savunma Bakanı sayın İsmet Yılmaz'ın makamına tevdi ettik."

Mesele anlaşıldı...

Dilden dile dolaşarak efsane haline gelen, "Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın masasındaki dosya" meselesi vuzuha kavuştu.

Bugüne kadar bu alanda yazdıklarımız yanlış değil.

Ama topun alanı değişti...

Artık top, tamamen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'da...

Top Bakan Yılmaz'da ama irade Başbakan Erdoğan'da...

TSK'dan re'sen emekli edilen ve hakları iade edilmeyen subay ve astsubaylar için kanun teklifi veren AKP Manisa milletvekili Selçuk Özdağ daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

"Kanun teklifim 1971, 1980 ve 28 Şubat 1997 tarihinde postmodern darbe dönemlerinde askeriyeden atılan öğrenciler ile ilgili. Bu dönemlerde askeri öğrenciler hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuz bir şekilde askeriyeden atıldılar. Askeriyeden atılan bu öğrencilerin tekrar özlük haklarının iade edilmesi, yeniden askeriye dönmeleri veya dönemiyorlarsa en azından onların ekonomik haklarının, hukuki haklarının iade edilmesi, tazminatlarının da makul çerçevede kendilerine ödenmesi için yasa teklifi hazırladım. Bir askeri öğrencinin tazminatı 150 ile 200 milyon TL'yi bulabiliyor ve aileler, öğrenciler okuldan atıldıktan sonra bu parayı ödeyemiyorlar. İnşallah bu konuları Parlamento'ya taşıyacağız ve sorunların çözümü için çalışacağız."

 

Adnan ÖKSÜZ - MİLLİGAZETE

 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 01:48
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1742628

Sıcak Haberler

“Mutsuzlar bencil, garezci, haksız ve acımasız olurlar.” (ÇEHOV)