WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER SON HABERLER İRTİCACILARA İŞKENCE YAPIP TSK'DAN ATALIM

İRTİCACILARA İŞKENCE YAPIP TSK'DAN ATALIM

e-Posta Yazdır PDF

Org. Çevik Bir’in başkanlığında yapılan ‘irtica’ konulu gizli toplantının tutanakları ortaya çıktı. İşte toplantının katılımcıları ve bu isimlerin önerileri..

28 Şubat soruşturması sırasında başkanlığını Emekli Orgeneral Çevik Bir’in yaptığı toplantının tutanakları ortaya çıktı.

Paşalar burada personele işkence yapılmasını istedi.

28 Şubat soruşturması kapsamında son dalgaya dayanak teşkil eden dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in başkanlığında yapılan ‘irtica’ konulu gizli toplantının tutanakları ortaya çıktı.

28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu toplantısından birkaç ay sonra, 7 Nisan 1997’de yapılan toplantıya ilişkin tutanaklarda, henüz istifa etmeyen Refahyol hükümetinin yıkılmasının şart olduğu belirtiliyor.

KADROLAR TEMİZLENMELİ

En çarpıcı öneri geçtiğimiz günlerde tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümgeneral Yücel Özsır’dan gelmiş.

Özsır, ordudan atılacakların işkenceden geçirilmesini tavsiye ediyor. Toplantıda, 28 Şubat kararlarının uygulanması için yazılı muhtıra verilmesi öneriliyor.

Toplantıda Tümgeneral Şevket Turan, “Yargı, Adalet Bakanlığı, MEB, sosyal sigortalar gitmiştir. Durum çok vahim. Refahyol hükümetinin yıkılması öncelikli şart. Önemli olan kadroların temizlenmesi. Daimi teşkilatlanma olmalıdır. Gelecek hükümette bize müzahir bakanlar olmalıdır” diyor.

Bu anlamda medya ile işbirliği yapılması gerektiği vurgulanan toplantıda Tümgeneral Ersin Yılmaz, taarruzi psikolojik harekat yapılması gerektiğini savunuyor.

Basınla açık/kapalı temas sağlanıp, medya desteğinin alınması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kendi TV’mizi kuralım. 2’nci ve 3’ncü gruplar oluşturulmalı ve sivil kuruluşlarca temas sağlanmalıdır.” görüşünü savunuyor.

İKİ ‘YAŞ’ YETMİYORMUŞ

Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Yücel Özsır ise, “28 Şubat kararlarının uygulanması için yazılı muhtıra verelim” görüşünü savunuyor. Son birkaç sene içinde astusbaylar arasında irticanın yayıldığını belirten Özsır, irticacı subayların işkence yöntemleri kullanılarak sorgulanmasını, daha sonra da TSK’dan atılmasını savunuyor.

Özsır, “1989-1992 yılları arasında Etimesgut’ta kurulan bir merkezde ‘Bulut’ adı verilen bir proje yürütülmüş ve 160 kişinin ilişiği kesilmiştir. İrticaya karışan personel kesin delilleri ile ortaya çıkarılmalıdır” diyor.

Özsır, yılda iki kez yapılan YAŞ’ın personelin atılmasında yeterli olmadığını, Ağustos şurasından önce olağanüstü şura toplanmasını istiyor.

Emekliler muhtıra versin

Toplantıda Çevik Bir, “10 emekli orgeneral bir araya gelse muhtıra verseler, Em. Org. Doğan Güreş’in tutumu değişir” ifadelerini kullanıyor. Bir, irtica konusunda tarihi bir toplantı yaptıkları uyarısında bulunuyor. Toplantıda Genelkurmay Harekat Başkanı Çetin Doğan ise, “Batı Çalışma Grubu kurulmuştur. Yarından itibaren çalışmalara başlanacak, kuvvet komutanlıkları da benzeri çalışma ile bu ağ örülecektir” diyor.

Kimler katıldı?

‘İrtica Konusunda Alınacak Tedbirler Konulu Toplantı’ya Bir’in yanı sıra J başkanları Çetin Doğan, Kamuran Orhon, Vural Avar ile kuvvet komutanlıklarından Şükrü Sarıışık, Yücel Özsır, Aytaç Atılan, Orhan Yöney, Köksal Karabay, Fevzi Türkeri, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, adlimüşavir Erdal Şenel gibi isimler katılıyor.

Bugün Gazetesi

 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 06:49
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1745712

Sıcak Haberler

İnsan için en büyük kuvvet, kendisini olduğu gibi görebilmektir.

Cenap Şahabettin