WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa YAZILARIM HABERNAME CHP KOMUTANI ZORGENERAL DENİZ BAYKAL

CHP KOMUTANI ZORGENERAL DENİZ BAYKAL

e-Posta Yazdır PDF

Hiçbir taşın altına elini koymamış olan CHP Komutanı Zorgeneral Deniz Baykal açılım sürecini tıkamakla meşgul. CHP’nin diğer alt kademe komutanları ise darbe günlüklerine yeni maddeler ilave etmeye çalışıyor.

Yapılan açıklamalar saçmalıklardan başka  bir şey değil.

 

“CHP Milletvekili Korkmaz, ''Halkın, müdahalenin zaruri hale geldiğine karar vermesi durumunda darbenin olacağını'' söyledi.

Key ödemelerine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine ''darbe'' tartışmasıyla başlandı. CHP

İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'ın sözleri tartışmaya neden oldu.

İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'ın sözleri tartışmaya neden oldu.

 

CHP İstanbul  Milletvekili Esfender Korkmaz, ''Halkın, müdahalenin zaruri hale geldiğine karar vermesi durumunda darbenin olacağını'' belirtirken, AK Parti Kocaeli Milletvekili  Fikri Işık, ''12 Eylül'e zemin hazırlamak için binlerce genç toprağa gitmedi mi? Darbeler iktidara değil, demokrasiye karşı yapılır'' dedi.

Esfender Korkmaz'ın kabul edilemez sözleri: ''Halkın tek güvendiği orduya karşı da maalesef, asimetrik propaganda yapılmaktadır. Halkın yüzde 85'i orduya güvenmektedir. Bu kaosları kim çözecek? Eğer siz çözebilseydiniz bu kaosları oluşturmazdınız. Hiçbirimiz bu kaosu istemeyiz. Ben demiyorum ki Türkiye'de illa müdahale olsun. Ama halk müdahalenin zaruri hale geldiğine karar verirse olur. Bunu halka söyletmeyin. Eğer halk Türkiye'de bir müdahale gerektiğine inanırsa... Elbette kimsenin gönlü buna razı değil. Eğer halk  Türkiye'de kaosun çözülmediğine kanaat getirir ve bu siyasi kaos içinde çözüm olmayacağına kanaat getirirse ve buna mecbur kalırsa bir müdahale istemeye.... Bundan hiçbirimiz hoşnut olmayız. Böyle bir müdahale olmadan biz çözeriz. ABD'den yardım isteyerek, iç sorunlarımızı çözemeyiz.'' CHP'li Korkmaz, AK Parti  sıralarından laf atılması üzerine, ''Ergenekon 'un hesabını da soracağız'' dedi.”

Siz elinizi sakın ola taşın altına koymayın, sakın ola açılıma destek vermeyin. Şehitlerimize acımış üzülmüş görünün ama bıyık altından gülmeye AKP bitti koçum demeye devam edin.

Bu problem sadece AKP’nin problemimidir…?  Sayın Zorgeneral.

Sonsuz muhalefet içgüdünüzle ne zaman bir yaraya merhem olacaksınız. Ne zaman darbe kızıştırmalarından vaz geçeceksiniz.

Hem 12 Eylül darbecilerini yargılayalım diyeceksiniz, hem de darbe çığırtkanlığı yapacaksınız. 28 Şubat’çıları destekleyeceksiniz.

Ergenekon hayal diyeceksiniz. Ama komutanlarda hesap verir diyeceksiniz. Herkes kanun önünde hesap vermeli derken başka hesaplar peşindesiniz gibi.

Sorun bakalım 367 Sabih Bey bu konuda ne buyuruyor.

Bir kulp bulmuştur belki. Ama sırası gelmeden söylemez.

Şunu unutmayın Sayın Zorgeneral, dünya üzerinde 2 tür savaş yapılmıştır bu güne kadar.

·         Din savaşları

·         Rant savaşları. Evet din savaşlarında da bir tarafın rantının kaybolması yüzünden sonuçta rant savaşına dönüşmüştür.

Bu gün içinde bulunduğumuz süreç rant savaşı değil de nedir. Asala’nın bittiği gün PKK terörü başlamıştır. Bu terör bazı güç ve çıkar odakları tarafından Ülkemizin başına sarılmıştır.

Bunu sizde çok iyi bilirsiniz, PKK terörünün en yaygın olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi terör öncesinde de sınır kaçakçılığının en üst seviyede olduğu bölge idi. PKK terörünün devam ettiği sürede de kaçakçılığın ana üssü olarak devam etmektedir. Bu sürecin devamı rant için olmazsa olmazdır. Başka türlü rantiyeciler oralarda at koşturamazlar.

Bu durum ABD kaynakları tarafından açık-açık yayınlanmıştır. PKK terörü biterse rantın nasıl paylaşılacağına kadar ince hesaplar yapılmaktadır. PKK’nı ABD bankalarındaki parasının hesabı yoktur. Bunu görmezlikten gelemezsiniz.

Çok merak ediyorum bu rant savaşından kazancınız nedir.

Evet aynı soruyu Sayın Bahçeli’ye de soruyorum. MHP’nin bu rant savaşından kazancı nedir.

PKK ve yandaşlarının bu kadar azıp sapmasının sebebin i anlayabilirim. Çünkü rant çeşmeleri kesilecek. Bu gün elebaşı rolündeki pek çok terörist sıradan adamlar durumuna düşecek. Önlerinde tir-tir titreyen yandaşları artık onlara selam bile vermeyecek.

PKK’nın meclisteki temsilcileri belki Meclise bile giremeyecekler. Bunlar rant kaybıdır ve bunun bitmesini istememeleri çok normal.

Sizin zorunuz nedir. Allah aşkına adam gibi bir mazeret bulun.

Sayın Başbakanım ve Sayın İçişleri Bakanım. Lütfen süreci iyi yönetin. Şu anda süreci kontrol altına alamadığınız görülmektedir.

Açılım fikri kesinlikle doğrudur.

Ama iyi yönetilmelidir.

Sürecin başladığı tarihten itibaren bir Milat belirleyin.

Bu açılım tamamlanıncaya kadar gerekirse Olağanüstü Hal Mahkemelerini devreye sokun ve teröre karışanları, yardım ve yataklık edenleri Harp Mahkemeleri Kanununa göre yargılayarak en şiddetli cezaların verilmesinin yolunu açın.

Başka türlü durduramazsınız.

Bu süreç başka türlü yönetilemez.

İçinde bulunulan durum adı konulmamış bir rant savaşıdır. Taraftarları PKK içinde kümelenmiş ve Kürt toplumunu alet etmektedirler. Kürt sorunu ile uzaktan yakından alakası yoktur. Her şeyden önce terörist başı Kürt değildir. Yapılan araştırmalar bunu açıkça göstermektedir.

Terör sorunları çözmeyecektir. Açılıma karşı olanlar neyin yanında olduklarını bir kez daha düşünmelidirler.

Ahmet TÜRKAN-HABERNAME

09.12.2009

 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 03:34
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 644
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1742739