WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa HABERLER SON HABERLER 28 Şubat soruşturmasına Masonlar gelecek mi?

28 Şubat soruşturmasına Masonlar gelecek mi?

e-Posta Yazdır PDF

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu ile Ankara Adliyesi’nde devam eden 28 Şubat soruşturmasında sıranın Masonlara da gelmesi bekleniyor. Merhum Necmettin Erbakan’ın hükümetten zorla uzaklaştırılmasında, 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısından sadece 14 gün önce Fransız Masonların Türk Masonlara yolladıkları “Erbakan hükümetini devirin” talimatı önemli bir rol oynamıştı.


Bir televizyon kanalında Masonların ayininin yayınlamasının ardından Fransız Mason Yüce Konseyi, o dönem Türkiye Büyük Mason Locası Üstadı olan Necip Arıduru'ya bir mektup göndererek, hem Mason tapınağındaki ayinin basına sızdırılmasının hesabını sormuş, hem de medyadaki masonlardan da yararlanarak Erbakan Hükümeti'nin devrilmesi için çalışılmasını istemişti.


“REFAH'IN İTİBARINI KAYBETTİRİN”

Mektupta öncelikle sızdırma skandalı eleştirilerek, “İsrail Yüce Konseyi”nin bu skandalla ilgili tahkikata başladığı anlatılmıştı. Mektupta, “Tapınaklarınızda başıboş dolaşan bu ‘dönek masonlar', 33'üncü derecedeki kutsal ayin ve törenleri kaydetmişlerdir; bu filmlerin, gerici ve İslamcı bir televizyon kanalı aracılığıyla yayınlanması sonucunda milyonlarca Türk seyircisi, aşağı derecelerdeki biraderlerimiz tarafından bile bilinmemesi gereken kutsal ayini, ne yazık ki, izlemiştir” denilmişti. İsrail'den gönderilen “Tebliğ Tezkeresi”nde Refah Partisi iktidarının Masonlara yönelik tutumundan şikayet edildiği anlatılan mektupta, daha sonra şu satırlara yer verilmişti: “Tebliğ Tezkeresi'nde Refah Partisi yönetimindeki hükümetin cemiyetimize karşı bir tavır koyduğu belirtiliyor, biz de aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Türk Hükümeti başlangıçtan itibaren dincilerin zorlamalarına boyun eğmiştir. Bilhassa Refah Partisi ve yöneticileri bir TV vasıtasıyla; Masonluk ilkelerine aykırı yayınlara hoşgörü göstermişlerdir. Hükümet localarımıza baskı uygulayarak, adli tahkikat açarak ve polisi arşivlerimizi aramayla görevlendirerek, düşmanca tavrını belli etmiştir. Bu baskıyı, derhal ortadan kaldırmak kaçınılmaz görülmektedir.

“ILIMLI BİR HÜKÜMET KURDURUN”

RP'nin tutumu kafi derecede açık olduğundan, Fransa Yüce Konseyi ılımlı bir hükümetin teşkil edilmesinin elzem olduğuna hükmetmektedir. Buna binaen Fransa Yüce Konseyi ‘Kardeşçe' şunları tavsiye eder: Türk basınındaki ve ilgili kuruluşlardaki biraderleri örgütleyin ve Refah Partisi'ni iktidarı bırakmaya mecbur etmek için gerekli diğer bütün tedbirleri alınız. RP'nin itibarının tamamen yok olması ve seçmenlerinin ümidini kaybetmesi ile neticelenen siyasi bir konjonktür oluşturun.”

“DÖNEKLERİ CEZALANDIRIN, REFAH'LILARA HER TÜRLÜ BASKIYI YAPIN”

Türkiye'deki Masonlara Fransa'dan gönderilen mektupta, daha sonra şu talimatlara da yer verilmişti: “Masonluğa ihanet etme suçunu işlemiş Masonlara karşı tahkikatlara devam edin. Dönekleri, İskoç Riti'nin prensiplerine, adetlerine ve geleneklerine uygun bir şekilde cezalandırın. Masonluk aleyhindeki radyo, gazete, televizyon, kitap, dergi gibi yayınları izleyip bunlara mani olun. Refah Partisi'ne mensup İslamcı basını ekonomik, siyasi ve adli baskı yoluyla görevini yapamaz hale getirin. 14 Şubat 1997 Fransız Yüksek Konseyi”

Yener Dönmez / Akit

Son Güncelleme: Pazar, 28 Nisan 2024 21:21  

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 21:21
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1747491

Sıcak Haberler

“Tilkiler vaaz vermeye başladı mı?

Gözünüz tavuklarda olsun…!