WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Anasayfa YAZILARIM BİZ BOLULULAR TOGG İÇİN ÖNERİLERİM

TOGG İÇİN ÖNERİLERİM

e-Posta Yazdır PDF

Bugün önemli bir gün. Cumhuriyetin 99. Yılı ve Milli aracımız TOGG’un ilk seri üretiminin başlayacağı ve trafiğe çıkacağı tarihi bir gün. Bugün önemli. Bugün torunlarımızın onur duyacağı bir gün.

Rabbim nasip ederse imkanlarımız yeterse hedefimizde bir TOGG sahibi olma umudumuz var. Olur mu olmaz mı şimdiden bilme şansımız yok. Ama olur diye ümit ediyoruz.

Bu bağlamda bazı hayallerim de var.
Mesela TOGG plakaları özel olmalı.

Her ilin plaka No.su ve TOGG ve numarası

14 TOGG 0001 gibi.

Ya da araçların modellerine göre alt tanımlamalar olabilir. Suv- sedan, HB ya da diğer açılımlar.

Plakalarda bir çip olmalı ve HGS sistemi ve araç kimliği plakada otomatik tanımlanmalı. Böylelikle Plaka tanıma sistemleri (PTS) araçların izini otomatik olarak kaydedebilir ve araç kimliği izlenebilir olacaktır.

Renklere göre belirlenen isimler de plakalara entegre edilebilir böylelikle aracın kimliği daha ayrıntılı belirlenmiş olur.

ÇİP içinde ruhsat bilgileri yazılmalı. Tamamen dijital sisteme entegre olmalı. Çalınmalara karşı cip sistemi devreye girerek ihbar anında otomatik olarak konum bilgisi paylaşmalı ve çalınma riskini ortadan kaldırmalıdır. Plakası olmayan ya dakarartılmış araç çalıntı olarak algılanmalı ve emniyet güçleri tarafından anında el konularak sahiplik bilgisi kontrol edilebilir.

Araç içindeki yazılımlarda ruhsat bilgisi muhtemelen konulmuştur, ama ben tekrar öneriyorum.

Muayene sistemleri muhtemelen TOGG ile birlikte değişecektir; bu bilgilerde araç bilgisayarından yönetilmelidir. Yapılmıştır ama olsun tekrar öneriyorum.

Araç satın alma aşamasında araç bilgisayarı ile sahibinin kimlik kartlarına otomatik olarak işlenmelidir.

Böylelikle çalınma riski sıfırlanmalıdır.

Mobil telefonlar ile entegrasyon yapılmıştır diye düşünüyorum. Yani telefon no.su ve cihaz bilgisi girildiğindeotomatik olarak eşleme yapılmalıdır.

Bu bilgiler elbette siparişte TOGG fabrika çıkışında otomatik olarak fabrika bünyesinde kullanıcısına hazır olarak sunulmalıdır.

İkametgâh adreslerine göre hazırlanacak plakalar teslimatta hazır olarak basılmalı ve sisteme entegre edilmelidir. Böylelikle geçici plakalar ya da başka gereksiz mevzuat ortadan kaldırılmalıdır. İkinci el satışlarda da yetkili satış temsilcisi firmalar bu bilgileri yetkilendirme esasları dahilinde yapmalı sahiplik bilgisi bu şekilde tescil edilmelidir.

Benim TOGG ile ilgili hayallerim, görüşlerimden bazıları bunlar.

Hayırlı olsun.

Allah’a emanet olun.

 

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 10:23
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3475
İçerik : 645
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 1748871