WWW.AHMETTURKAN.COM.TR

ZAMAN HER ŞEYİ ANLATIR

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Hoşgeldiniz; Bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.

MÜSPET HAREKET ETMEK

e-Posta Yazdır PDF

Ülkemizde seçim ortamının ısınması ile siyasetin, çevremizde yakın komşularımızın içinde bulunduğu yönetim anlayışlarının halk hareketleri ile, canların malların ortaya döküldüğü  mevsim olarak soğuk, karakter olarak sıcak günlerde halkımıza, siyasilerimize ve dünya halklarına müspet hareket halini tekrar hatırlatmakta yarar vardır.

Ülkemizdeki durumdan kısaca bahsederek ne amaçla bunları yazdığımın izahını yapmaya çalışayım.

Devamını oku...
 

ÖRNEK DEMOKRASİ-TÜRKİYE

e-Posta Yazdır PDF

Önce Tunus’ta ardından Mısır’da başlayan halk hareketleri, Firavun zihniyetli liderleri yedi. Halk huzurlu olacak mı?

Göreceğiz.

Şimdiden acele karar vermeyelim.

Ama öngörümüz olmayacak mı?

Devamını oku...
 

Modern Çağın Zor İmtihanı: Ahlâk

e-Posta Yazdır PDF

Bir zamanlar ahlaklı bilinmek için dindar olmak yeter şarttı. Ancak kimlikler kişilikler hakkında pek bir fikir vermiyor bugün. Kendini muhafazakâr olarak niteleyenlerin sahip olduğu ahlakî zaaflar genele dair ne söylüyor? Cevap:
 
Bir ilköğretim okulunun müdür odası. Muhafazakâr örgütlenmeye mensup okul müdürü; öğrencisine yaptığı haksızlığı, ‘ben imam hatipliyim’ diye başlayan cümlelerle savunmaya kalkıyor. Aralarındaki sendika bağı o kadar kuvvetli ki, şikâyet konusu meseleyi araştıran müfettişler dosyayı kısa yoldan kapatma

Devamını oku...
 

ORTADOĞU’DA MAKYAJLI DEMOKRASİ

e-Posta Yazdır PDF

Geçen haftaki “Ortadoğu Nasıl Şekillenecek başlıklı yazımızda özellikle Mısır halkına dış güçlerin dayatmasına değil, kendi dinamiklerinize göre davranın diye duygularımızı ve düşüncelerimizi yansıtmaya çalışmıştık.

Görünen o ki muhalefet böyle bir halk hareketine hazırlıksız yakalandı. Ani gelişme sonrası tam bir kararsızlık hakim.

Ne istediklerini bile tam anlayamamış, lider kadroların siyasetten uzak, sadece ön fikri yapıda oldukları görünüyor.

Devamını oku...
 

ORTADOĞU NASIL ŞEKİLLENECEK

e-Posta Yazdır PDF

Türkiye’yi ekseni kaymakla ittiham edenlerin Ortadoğu’da ortaya çıkan halk hareketlerinde mevcut yönetimlerden yana tavır koyduklarını görüyoruz.

Gerçi olayların akışının kendi iradelerini aşması karşısında daha demokratik yapılar olsun tavsiyeleri var, fakat bu olayın seyrini kontrol edemediklerinden kaynaklanıyor. Yoksa bu söylemleri gerçekçi değildir. Despot yönetimlerden çok memnunlardı.

Peki mevcut yönetimlerden madem memnundular da neden Türkiye’nin komşuları ile olan ilişkilerini eksen kayması olarak değerlendirdiler.

Devamını oku...
 


Sayfa 47 / 67

Anketler

SİTEMDE HANGİ KONULARA AĞIRLIK VERMELİYİM
 

Kimler Sitede

Şu anda 6 konuk çevrimiçi

Reklam

İSLAM VE EĞİTİM DÜNYASI
İslam ve eğitim sitemize katkılarınızı bekleriz. Ahmet TÜRKAN

İstatistikler

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 11:00
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 3477
İçerik : 673
Web Bağlantıları : 8
İçerik Tıklama Görünümü : 2202284